Familieopstelling 2.0

Familieopstelling 2.0

Belangrijk verschil: er zijn geen representanten.

 

Waarom is dat belangrijk?

Omdat alles wat je zelf voelt een ervaring is. Alles wat je hebt ervaren vergeet je niet.

Het gaat erom wat je voelt, niet dat je het begrijpt of vergoelijkt. Het gaat bij deze vorm vooral om inzicht en bewustwording. Wat doet het met jou en hoe wil jij verdergaan!

 

Wanneer er veel begrip is voor anderen leef je naar wat je denkt wat anderen van jou verwachten. Wanneer je voelt en ervaart wat iets met jou doet en dit erkent zal je anders omgaan met wat je nu weet. Het verrijkt jou. Wanneer je ook gevoeld hebt wat de ander voelt kun je plaatsen waarom iemand iets doet zoals hij het doet. Meer niet. Jouw energie mag bij jou blijven. Inzicht hebben in het waarom is genoeg, wanneer je meegaat in het drama van de ander geef je jouw energie weg. Door te weten kun je bij jezelf blijven in de wetenschap dat dát wat je voor jezelf doet nooit tegen de ander is.

 

Hoe kun je deze vorm inzetten in het bedrijfsleven?

In het bedrijfsleven bestaan teams uit mensen met diverse behoeften. Dit kan onbegrip geven. Als leidinggevende is het belangrijk om te weten wat de mensen in jouw team nodig hebben. Ook teamleden onderling zullen veel duidelijk krijgen, met name over zichzelf! Mensen komen namelijk geen intieme dingen over elkaar te weten, zij ervaren alleen zichzelf met betrekking tot de ander. Het werkt verhelderend en bevrijdend.